GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 07.10.2017 07:45:34

Danes začetek odbojkarskega DP

Danes bodo oživele slovenske odbojkarske dvorane. Začelo se bo državno prvenstvo, ki bo potekalo po takšnem sistemu kot lani. Državni naslov bodo branili odbojkarji ACH Volleyja in odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo tudi letos veliki favoriti.

ACH Volley je z nakupom Jana Brulca in Matica Videčnika oslabil svojega največjega tekmeca, Calcit Volley iz Kamnika, poleg tega pa sestavil dobro ekipo, ki je po mnenju trenerja Zorana Kedačiča močnejša kot lani. "Jasno je, da pričakujemo nov naslov, a spet bomo morali biti previdni. Kamničani tudi letos niso slabi, močno ekipo ima tudi Salonit in še kdo," meni Kedačič, njegova ekipa je dobro formo že pokazala na turnirju srednjeevropske lige na Slovaškem.

Podobno velja za Kamnik, ki pa bo težko ogrozil primat Ljubljančanov. Mogoče je le prvi favorit za drugo mesto, za katerega se naj bi boril s Salonitom Anhovim, Mariborom, Triglavom iz Kranja, ki je sicer ostal brez reprezentanta Mateja Köka, a ima še vedno dobre igralce, Krko in in Panvito Pomgradom. V spodnji del po kakovosti ekip vsaj na papirju spadajo Hoče in novinca v ligi Go Volley in Črnuče. Slednje so podružnica ACH Volleyja, v kateri bodo prvaki kalili svoje mlade igralce. "To je naša prihodnost, v ekipo Črnuč želimo spraviti nadarjene igralce iz vse Slovenije, ki bodo nekoč igrali za nas. Če bodo potrebovali točke za obstanek, pa jim bomo pustili, da zmagajo. Seveda se le šalim," je dejal direktor ACH Volleyja Aleš Jerala.



"ACH Volley odstopa. Ne samo zaradi kakovosti ekipe, ampak tudi zaradi pogojev, ki jih ima. Mi le capljamo za njimi, a druge ekipe so izenačene, menim, da lahko vsak vsakega premaga. Tudi mi smo močnejši kot lani, a moramo to dokazati na igrišču. Naš prvi cilj je modra skupina, nato bomo razmišljali naprej," izenačenost ekip potrjuje trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

Pri ženskah se bosta za prvo mesto spet potegovala Nova KBM Branik z novim trenerjem Samom Miklavcem, pomočnikom trenerjev v slovenski moški reprezentanci, in Calcit Volley, ki jih bo vodil Gregor Rozman. Na prvi pogled so v prednosti Mariborčanke, ki so od lani izgubile le Sašo Planinšec.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike