Bencin

Schumacher želi zadnjo dirko začiniti z vrhunskim rezultatom

STA / S.R.
21. 11. 2012, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemški voznik formule 1 Michael Schumacher cilja na zadnji dirki svetovnega prvenstva v Braziliji na vrhunski rezultat.

Brazilija je za sedemkratnega svetovnega prvaka pravi kraj za vnovični konec kariere. Schumacher se je sicer prvič poslovil leta 2006, štiri leta kasneje pa se je vrnil v karavano formule 1 in nastopal za Mercedes.

Schumacher je na svoji spletni strani v torek zapisal, da bo nedeljska vnovična upokojitev manj čustvena, kot je bila tista leta 2006. Nemec želi na dirkališču Interlagos uživati: "Interlagos je pravi kraj za zaključek kariere, ker je tu toliko očarljivosti. Vedno sem užival v navdušenju navijačev in enostavno je odlična proga: bilo je že toliko znamenitih dogodkov in vedno ustvari spektakularne dirke."

"Moj odhod iz formule 1 bo verjetno manj čustven, kot tisti iz leta 2006, ko smo se še vedno borili za točke v prvenstvu in vse je bilo bolj napeto. Tokrat se bom bolj posvetil slovesu in upam, da ga bom začinil z rezultatom," je še sporočil 43-letnik.

Ob prvem slovesu leta 2006, bi lahko Schumacher v Braziliji osvojil osmi naslov, a mu je Fernando Alonso (takrat z Renaultom) prekrižal načrte. Po vrnitvi štiri leta kasneje Nemcu ni uspelo dodati na svoj račun še kakšne zmage.

"Imel sem fantastična leta v formuli 1 in veliko podpore od navijačev iz celega sveta. Rad bi se jim zahvalil za to. Seveda bi bil najbolj srečen, če bi se lahko poslovil z dobro dirko in prepričan sem, da bomo vsi storili vse, da se to uresniči," je še povedal nemški veteran.

Dirka v Braziliji bo podala končno odločitev o svetovnem prvaku. Bitka za naslov poteka med Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Alonsom (Ferrari), Nemec pa ima pred Špancem 13 točk prednosti.