Šport

Slovenski nogometaši dobili tekmece

STA/ mv
26. 9. 2014, 16.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Nyonu dobila tekmece v glavnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki ga bo gostila Srbija. Slovenija bo igrala v skupini 5 skupaj s Češko, Norveško in zmagovalko predtekmovalne skupine D, v kateri so Francija, Moldavija, Albanija in San Marino.

KMA

V kvalifikacijske boje se bo skupaj podalo 46 držav, ki bodo tekmovale za 11 prostih mest. Srbija ima nastop na EP kot gostiteljica že zagotovljen. Slovenska vrsta je sicer nastopila na zadnjih treh prvenstvih stare celine, skupno pa na štirih.

Kvalifikacije bodo potekale v dveh delih. Predkrog bo na sporedu med 13. in 18. januarjem 2015, sodelovalo bo 24 ekip, ki bodo razdeljene v šest skupin. V glavni del kvalifikacij se bodo uvrstili vsi zmagovalci skupin in najboljši drugouvrščeni celotnih kvalifikacij.

V glavnem delu bo sodelovalo 28 ekip, 21 jih je že znanih, sedem pa jih bo prišlo iz predkvalifikacij. Glavni del, turnirje bodo poleg Slovenije gostile še Romunija, Hrvaška, Poljska, Slovaška, BiH, Azerbajdžan in Makedonija, bo med 17. in 22. marcem. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin. Za dodatna štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22. septembra 2015. Osem ekip (poleg sedem drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa) se bo v dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.

* Skupine glavnega dela kvalifikacij:
- skupina 1:
Rusija, Nizozemska, BiH, zmagovalec predtekmovalne skupine E
- skupina 2:
Španija, Madžarska, Makedonija, najboljša drugouvrščena ekipa predkvalifikacij
- skupina 3:
Italija, Belorusija, Poljska, zmagovalec predtekmovalne skupine B
- skupina 4:
Ukrajina, Azerbajdžan, Belgija, zmagovalec predtekmovalne skupine A
- skupina 5:
Češka, Slovenija, Norveška, zmagovalec predtekmovalne skupine D
- skupina 6:
Hrvaška, Slovaška, Turčija, zmagovalec predtekmovalne skupine F
- skupina 7:
Portugalska, Romunija, Kazahstan, zmagovalec predtekmovalne skupine C