Šport

Tokrat brez cmoka v grlu

Tamara Počak
21. 5. 2014, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco ta konec tedna v Stožicah čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bosta naslednje leto gostili Italija in Bolgarija, varovanci Luke Slabeta pa se te dni zavzeto pripravljajo na drugi turnir.

Grega Wernig

S prvega na Poljskem so se vrnili s štirimi točkami, kar nedvomno ni izkupiček, ki so si ga želeli, a odločni so, da bodo v Stožicah dokončali svoje delo in se na koncu veselili vsaj uvrstitve v dodatne kvalifikacije.

Predvsem bodo morali v teh nekaj dneh odpraviti nihanja. »Zbrani in motivirani ne bodo smeli biti le na tekmi s Poljsko, ampak tudi na obeh drugih. Težave z lažjimi tekmeci, ki so naša značilnost, se morajo končati.

Moramo osvojiti drugo mesto, vse ostalo bi bila katastrofa,« meni selektor, ki pravi, da je vseeno zadovoljen s tistim, kar so fantje na Poljskem pokazali, predvsem ga v dobro voljo spravlja tekma z domačimi zvezdniki.

»Zadovoljen sem, a imam zaradi prvih dveh tekem cmok v grlu, čeprav smo se na obeh rešili, kar je tudi določena kakovost,« je na kratko turnir ocenil Slabe. Iz tabora zvezdniške Poljske, ki bo v petek v Stožicah prva tekmica domače izbrane vrste, je prišla nič kaj prijetna novica, da se je huje poškodoval eden od najboljših igralcev Michal Kubiak, ki je v Vroclavu povzročal ogromno težav vsem reprezentancam. Na ponedeljkovem treningu si je zlomil desno roko in je vprašljiv tudi za svetovno prvenstvo, ki ga bo avgusta gostila prav Poljska.