Šport

Dragić s 40 točkami vodil svojo ekipo do zmage

STA/ M.V.
1. 3. 2014, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Goran Dragić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA za Phoenix Suns v dvoboju z New Orleans Pelicans dosegel 40 točk, nov osebni in slovenski rekord. V 42. minutah je imel še tri skoke in pet podaj, zadel je 14 od 21 metov iz igre in devet od 11 prostih metrov. S to izjem,no predstavo je povedel Phoenix do zmage s 116:104.

Reuters

Sonca so v zadnji četrtini zaostajala z 88:91, nato pa je Dragić dosegel koš in teka, Markieff Morris je dvakrat uspešno zaključil napad, nato pa je Dragić še z dvema zaporednima uspešnima metoma zaključil niz svoje ekipe in nenadoma je bilo na semaforju 105:92 za njegovo ekipo, ki si je tako že zagotovila zmago. "Odlično je bilo. Nikoli si nisem mislil, da bodo tako navijali zame. Bil sem že tukaj, ko so navijači vzklikali Stevu Nashu MVP (najkoristnejši igralec). Tega ne moreš pozabiti," je po tekmi dejal Dragić, ki je tretjič v mesecu dni postavil osebni rekord; 34 točk je dosegel v dvoboju z Golden State 8. februarja, 35 pa 23. februarja s Houstnom. Že v prvem polčasu je slovenski organizator igre dosegel 28 točk in na koncu osmič v sezoni presegel 30 točk. Po po Amareju Stoudemireju in štirih letih je prvi igralec Phoenixa, ki je na eni tekmi dosegel mejo štiridesetih točk.

Težave s poškodovanim gležnjem

Zadnje dneve je imel težave zaradi poškodovanega gležnja. "Pred tekmo je prišel do mene in mi rekel: 'Trener, lahko igram'. Vsi vemo, da je odličen igralec. Toda današnji večer. Tudi ko so podvajali obrambo, je našel način, da je preigraval in zadeval. Na vsako obrambo se je takoj prilagodil," je Dragića pohvalil trener Jeff Hornacek. Kevin Durant, trenutno najboljši strelec lige, je 30 od svojih 37 točk dosegel v drugem polčasu, od tega 17 točk v tretjem delu igre, ko je njegova ekipa Oklahoma City Thunder v dvoboju z Memphis Grizzlies povedla za 15 točk in na koncu zmagala s 113:107. Russell Westbrook je za najboljšo ekipo zahodnega dela lige dodal 21 točk, Serge Ibaka pa 16 in devet skokov. Za Memphis Beno Udrih ni igral, rezervist Mike Miller je vseh 19 točk dosegel v zadnji četrtini, Španec Marc Gasol pa je dodal 17 točk.