Šport

Stonerju uspešno operirali nogo

STA
31. 8. 2012, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Aktualni svetovni motociklistični prvak v najmočnejšem razredu motoGP Casey Stoner (Honda) je doma v Avstraliji, na zasebni kliniki v Sydneyju, v četrtek prestal operacijo gleženjskih vezi na desni nogi.

Poseg je bil nujen po tem, ko je grdo padel na dirki za veliko nagrado v Indianapolisu in se huje poškodoval.

Nekaj ur po posegu se je zdravniški konzilij odločil, da lahko Stoner zapusti kliniko in se preseli v domačo oskrbo. Zaradi rehabilitacije in okrevanja po operaciji bo Avstralec predvidoma izpustil naslednji dve dirki, pripravljen pa naj bi bil za domačo preizkušnjo, veliko nagrado Avstralije.

"Zdravniki so bili zelo zadovoljni s potekom operacije, ki je potekala brez komplikacij, zato so ga že takoj po operaciji odpustili domov," so sporočili iz Honde. "Operacija je potekala bolje, kot je bilo pričakovati, osebje je bilo super, zdaj moram samo še potrpeti in počakati, kako hitro bom okreval," je bil zadovoljen 26-letni Stoner.

Avstralec, Hondin tovarniški dirkač, je maja pred začetkom VN Francije mnoge šokiral z napovedjo, da bo po koncu te sezone končal kariero v svetovnem motociklističnem prvenstvu. Dirkač bo 16. oktobra dopolnil 27 let.

Stoner jo je skupil po padcu na kvalifikacijah pred dirko za VN Indianapolisa. Kljub poškodovani nogi, na več mestih je imel okrušeno mečnico in golenico, ter natrganim vezem gležnja je nastopil na dirki ter končal na četrtem mestu.