nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 16.09.2018 21:45:17

Gorenje preplavalo Krko

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu 1. lige NLB visoko s 31: 23 premagali novomeško Krko in tako po presenetljivem porazu v prvem krogu prišli do prve zmage.

* Rdeča dvorana, sodnika: David Sok in Bojan Lah (oba Ormož).
* Gorenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Stojnič 1, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7 (1), Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.
* Krka: Tomić, Pavlin, L. Rašo 3, Majstorović 1, Didovič 1, Pršina 3, Irman 3, Jakše 7 (2), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Kukman, Windischer 1, Matko 1, Florjančič 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje 2 (1), Krka 3 (2).
* Izključitve: Gorenje 6, Krka 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Krka, ki je v prvem krogu remizirala, je tokrat v drugem polčasu morala priznati premoč favoriziranemu Velenju. To je popravilo vtis po porazu v prvem krogu, ko so izgubili v Ormožu.



Prvi polčas je bil precej izenačen, o čemer priča tudi neodločen rezultat po 30 minutah igre. Vsako moštvo je sicer enkrat pobegnilo na tri gole razlike, najprej so za tri gole povedli Novomeščani v deveti minuti (5:2), potem pa Velenjčani v 25. (13:10), a je nasprotnemu moštvu obakrat razliko uspelo hitro izničiti. Ob polčasu je bil izid 14:14.

Gostitelji so potem na začetku drugega polčasa takoj povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. V 40. minuti so, potem ko gostje pet minut niso zadeli, vodili za pet golov (21:16). Krka je nato sicer zadela trikrat zaporedoma, a več od tega ni zmogla. V 53. minuti so Velenjčani vodili za sedem (27:20). Gostje do konca tekme poraza niso ublažili, še več, Velenjčani so prednost le še povečali na osem zadetkov.

Pri Velenju, kjer so se skoraj vsi igralci vpisali med strelce, je s sedmimi goli izstopal Matic Verdinek, šest jih je dodal Domen Tajnik, pet pa Aleks Kavčič. Pri Krki je sedem golov dosegel Jaka Jakše.

Velenjčani bodo v 3. krogu v soboto gostovali v Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili Trebanjce.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike