Zvezde

Nova služba za Jelinčičevo Moniko

L.Ž. / Lady
20. 5. 2015, 08.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Iz mestne uprave ljubljanske prihajajo zanimive vesti. Dolgoletni šef protokola Marko Morel se opravlja v pokoj, njegovo mesto pa bo zasedla prikupna Monika Jelinčič.

Alenka Žavbi

Temnolasa lepotica je medije polnila predvsem kot skoraj 30 let mlajša žena politika Zmaga Jelinčiča, zdaj pa bo, kot kaže, v svet stopila povsem samostojno. Ali se torej družini Jelinčič obetajo novi časi? Sta se Monika in Zmago odločila, da zamenjata vlogi?

Leta in leta je za družino bolj ali manj skrbela ona in se je on lahko povsem posvečal svoji karieri. Zdaj ko sta njuni hčerki že malo zrasli, Aleksandra Tisa jih ima 11, Aleksija Iris tri leta manj, pa se je Zmago očitno odločil omogočiti še ženi, da uresniči svoje poklicne ambicije.

Monika se je v protokolu Mesta Ljubljana zaposlila pred dobrimi desetimi leti. Hitro se je učila, si nabirala izkušnje in kmalu je postalo jasno, da si želi poseči še više. Ko je dolgoletni šef protokola Marko Moral naznanil, da bi se rad umaknil, je bilo bolj ali manj vsem jasno, da ga bo nasledila Jelinčičeva Monika.

Uradno naj bi položaj zasedla jeseni, do takrat pa bo imel ljubljanski župan Zoran Janković še nekaj časa, da jo preizkusi. Tisti, ki Moniko dobro poznajo, vedo, da ne bo razočarala.