Zvezde

Kaj bo zmagovalka talentov naredila z denarjem?

Andreja Comino¸/ Lady
22. 12. 2014, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Imela sem veliko treme. Zame je bilo zelo pomembno, da dobro izpeljem nastop in ne razočaram ljudi, ki so zame glasovali v polfinalu. Dala sem vse od sebe in prepričala gledalce. Še zdaj ne morem verjeti, da mi je zares uspelo! Hvala vsem!« je po oddaji vzkliknila 29-letna zmagovalka Jana Šušteršič. Dobršen del nagrade – potem ko bo svoje vzela država, ji bo ostalo približno 35.000 evrov – bo dala staršem, v spomin na zmago pa bo sedmič obiskala salon za tetovažo in svoje telo okrasila z novo podobo.

Mediaspeed

Čeprav tega ni bilo videti, je Jano mučila trema, saj je čutila velikansko odgovornost do gledalcev in si seveda želela zmage. Zanjo so v studiu Pop TV še posebej navijali oče Tomaž in brat Igor ter trije prijatelji, ki so posebej za to priložnost prišli iz Švice, naslednji dan pa so se že vrnili domov. »Seveda bom naredila zabavo in zmago primerno proslavila. V prihodnjih dneh bo dovolj časa za razmišljanje, kdaj in kje bom to storila. Vesela sem, da sem prejela toliko glasov,« razlaga Jana in dodaja, da to niso bili ljudje iz dežel nekdanje skupne države, saj tam oddaje niso mogli videti niti niso mogli zanjo glasovati po spletu. Izbrali so jo slovenski gledalci.

»Počutim se, kot da sem se znova rodila. Zdaj si želim biti le s svojo družino v Trnovcu pri Medvodah, prekrasni vasici pod Katarino, čez nekaj dni pa se bom odpravila k mami in babici v Beograd, ki praznujeta rojstni dan dva dni vsaksebi, tako da bom razveselila kar obe,« pripoveduje Jana, ki občinstva ni osvojila le s svojim kristalnim glasom, temveč tudi ganljivo izpovedjo, da denarja od nagrade ne bo porabila zase, temveč bi rada mami vrnila vsaj nekaj tega, kar je tako nesebično žrtvovala za hčerino kariero.

Mediaspeed

»Mislim, da ni človeka, ki ne bi poskušal narediti tega za svojo družino. Moja mama in oče sta v moj talent vložila vse, kar sta zmogla. Verjela sta vame in vedela tudi, da jima bom vse vrnila, ko bom le lahko,« razlaga Jana, ki je že od malega vajena nenehnih potovanj. Družina je živela na različnih koncih sveta, velika prelomnica pa je bil njen študij na priznani šoli za moderno glasbo Berkelee v Bostonu, kjer ji je uspelo s svojim talentom dobiti štipendijo, da lahko uresničuje svoje sanje.

Zadnja leta pa živi v španski Valencii, kjer jo od konca magisterija loči še slabega pol leta študija. »Priznam, da je včasih precej naporno. Starši mi pomagajo, kolikor mi lahko. Ob študiju še ves čas delam in si denar služim s poučevanjem in inštrukcijami iz petja in klavirja. Veliko pa tudi nastopam, a mi ni težko, saj vem, zakaj sem v Španiji,« razlaga Jana, ki je zelo skrivnostna o moškem v svojem življenju. »Moja ljubezen je glasba. Z njo sem poročena in imava se zelo dobro,« je bila diplomatska pevka, ki si bo z nagrado najprej kupila nov prenosni računalnik, saj stari že odpoveduje pokorščino. Nato pa si bo privoščila še novo tetovažo, sedmo po vrsti. Vsaka ima svoj pomen in jo spominja na poseben dogodek v življenju.

Jana, ki o sebi pravi, da zna biti zelo trmasta, kar je tudi pozitivno, se v Španijo vrača po novem letu, v prihodnjih mesecih pa bo morala zaradi vseh obveznosti spretno krmariti med Slovenijo, Valencio in Beogradom. »Kako bo v prihodnje, bom še videla. Moj dom je oder in ne omejujem se s tem, kje bom živela. Srečna sem, ker lahko počnem tisto, kar imam najraje in živim takšno življenje. In kot sem obljubila občinstvu, bomo skupaj preživeli še veliko veliko skupnih trenutkov,« še srečno pravi.