Zvezde

Poduhovljena Alya - Po novem meditira

Sonja Javornik
3. 12. 2014, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pevka Alya, ki je nedavno izdala nov album z naslovom Car, je na odru še vedno živahna, polna energije, kar malo divja, zasebno pa je postala malo bolj umirjena in poduhovljena. Resno se je vrgla v prebiranje duhovnih knjig, meditacijo in iskanje smisla življenja.

Marko Vavpotič - KMA

Novemu albumu ste dali naslov Car. Je vaš fant tudi pravi car?

Definitivno. Je drugačen, drzen, pogumen, komunikativen, pravi šarmer, karizmatičen, kavalir in malo odbit. (smeh)

Kakšni pa so danes carji? Za tiste ruske vemo, kakšni so bili ...

Danes so carji tisti, ki si upajo stopiti iz množice in povedati svoje mnenje. Tisti, ki jim je mar za druge in ki poskušajo razumeti smisel življenja.

Pravzaprav sem bila presenečena, ko sem izvedela, da je to šele vaš tretji album. Raje izdate single, ko imate pač res dobro pesem, kajne?

Res je, albume izdajam na štiri do pet let, vendar vsako leto izdam kakšno pesem in video. Delam v svojem ritmu, kot mi ustreza, tako kot začutim, in mislim, da je prav tako. Pri nas je sicer že prava redkost, da se plošče sploh izdajo, vendar sama kot koncertna izvajalka, ki je ves čas na terenu, potrebujem nove izzive in sem ter tja potrebujem tudi novo ploščo!

V zadnjem času ste zelo spremenili svoje življenje. Zakaj? Ste imeli kakšne težave?

Svoje življenje poskušam izboljševati in nadgrajevati že, odkar vem zase. Alternativa me zanima že dlje časa. Raje kot kakšno tableto vzamem homeopatska zdravila, tudi naše živali zdravimo tako. Sem zagovornica vsega naravnega, prava zeliščarica. (smeh) Sama sem se odločila, da zaradi zdravja ne uživam glutena, laktoze in glukoze, spijem tri litre vode na dan. Ker veliko potujem, je včasih to še posebno težko. Veliko tudi berem, in sicer najraje knjige, ki me nahranijo, se me dotaknejo, take duhovne.

Je kakšna knjiga, ki se vas je še posebej dotaknila?

Zelo so mi pri srcu knjige Vladimirja Megreta, njegova zbirka Anastazija. Mislim, da bi to zbirko moral prebrati prav vsak, resnično te zdrami. Večinoma je tako, da se stvari, ki si jih globoko v podzavesti nekako slutil ali vedel, potrdijo. Všeč so mi tudi knjige Wayna Dyerja in še bi lahko naštevala. Mislim, da je zelo pomembno, da vemo, da tisto, kar mi pošiljamo v vesolje, dobimo nazaj. Zato moramo zelo paziti, kaj si želimo.(smeh) Marsikomu se to zdi zelo zapleteno, vendar je v resnici zelo preprosto.

Začeli ste meditirati. Kako to?

Meditacija je odličen način sproščanja, najbolj psihičnega. Ker živimo v norem svetu, se mi zdi to skoraj neizogibno. Meditacija ti uredi misli, te umiri in te, kot pravim, da v svoje jedro. Sama meditiram zjutraj ali zvečer, odvisno od časa, ki ga imam.

Ste že dognali, kakšen je smisel življenja?

Mislim, da mora prav vsak posameznik poiskati svoj smisel življenja, kaj je pravzaprav njegova naloga v tem življenju. Astrologija je krasna pomoč. Včasih je težko sprejeti kakšne izzive, ampak nam je potem toliko lepše, ko to predelamo in sprejmemo. Sama se držim rekla: Če česa ne moreš zdržati, pa spusti!

Bolj ste družabni kot nekoč. Kako to?

Res je. Spoznala sem nekaj novih zelo dobrih prijateljev. Družijo nas isti interesi, imamo podoben pogled na svet, so dobri ljudje in to mi pomeni največ.