Zarja

Svetovni fenomen! 19-letnica tumor v glavi pozdravila z medicinskim petrolejem

Milka Krapež
23. 2. 2015, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Marsikomu se bo zdelo komaj verjetno, toda ljudje se danes zdravijo tudi z medicinskim kerozinom oziroma petrolejem ali parafinom. Redno uživanje medicinskega petroleja naj bi èloveka varovalo pred rakom. Še veè! Nekaj osupljivih zgodb kaže, da so ljudje raka s petrolejem celo pozdravili. O tem so se nedavno na široko razpisali mediji v državah južno od nas: devetnajstletno Merimo s tumorjem v glavi naj bi namreè pozdravil prav medicinski petrolej.

Osebni arhiv

Pravijo, da gre za svetovni fenomen. Zgodba (skrajšana) pravi takole: Merima Mujkić iz Tuzle je bila stara štiri leta, ko je začela izgubljati zavest. Zdravniki so ocenili, da ima epilepsijo. Predpisali so ji zdravila, vendar je deklič zavest izgubljal še naprej. Šele ko so se odločili za natančen pregled glave (z magnetno resonanco), so ugotovili, da ima tumor.

Začela se je dolga pot operacij. Prvo je opravil prof. Vinko Dolenc v Ljubljani, drugič so jo operirali v Hannovru, potem še v Tuzli in Zagrebu. V nekaj letih je preživela pet operacij. Ves čas je padala v komo in po nobeni operaciji se ji stanje ni bistveno izboljšalo.

Skrivnosti drugih bolnikov
Njen oče, ki se nikakor ni hotel sprijazniti s tem, da hčeri ostaja le še nekaj dni življenja (to je slišal po zadnji operaciji), je zbiral informacije od vsepovsod. Veliko jih je dobil tudi od bolnikov, ko je vozil svojega otroka na preglede, preiskave in operacije. Tako je slišal, da se je več bolnikov zdravilo z medicinskim petrolejem.

Odločil se je, da bo poskusil tudi to, pa čeprav je zvenelo še tako neverjetno. Vsak dan je svoji hčeri dajal čajno žličko medicinskega petroleja na tešče zjutraj. Merima, ki je vmes dopolnila 19 let, končala srednjo trgovsko šolo in je danes zdrava, medicinski petrolej uživa še naprej.

Še en čudež?
Zveni res kot še ena od nemogočih pravljic, ki so morda pomagale enemu ali dvema ter bile razglašene za čudež. Da ne govorimo o tem, kako uradna medicina resno opozarja, da gre za strupe, ki naj bi jih bolniki vnašali v že tako od bolezni načeto telo. Toda za take ukrepe se ljudje navadno odločijo iz obupa, ko je medicina dvignila roke nad njihovo usodo in ko slabše tako ne more biti več. Še nekaj: medicinski petrolej ni strup, če ga človek uživa po natančno določenem redu. Vedno znova poslušamo in prebiramo, kako zelo strupene so konec koncev tudi najsodobnejše oblike zdravljenja raka.

Vprašanje je še, kaj je uspešno: le to, da se nekdo pozdravi, ali tudi to, da čas, ki mu ostane, preživi z manj težavami. Za bolnike je tudi to zelo pomembno. Vse mogoče »čudežne« terapije, ki so jih preizkušali ti ali oni bolniki, sprva zbujajo začudenje, toda ko zdravniki povedo, da človeka čaka morda še nekaj tednov ali mesecev življenja, ni več pomembno, kako neverjetno je zdravljenje. Če daje le odstotek možnosti, se ga okleneš.

Zgodba Paule Ganner

Na spletu in v tujih revijah je bilo pred desetletji objavljenih kar precej člankov o zdravljenju z medicinskim petrolejem. Srčika teh zgodb je zdravljenje 31-letne avstrijske rakave bolnice Paule Ganner, mesarjeve žene iz Tirolske, ki so ji leta 1950 povedali, da ima raka na črevesju in da so seji razsevki že razpasli po telesu. Kljub operaciji so ji napovedali le še zelo kratko življenje.

Profimedia

Ni natanko znano, kako je Paula izvedela zazdravljenje z medicinskim petrolejem (izraz kerozin uporabljajo Američani, v Evropi kerozin pomeni letalsko gorivo, zato je verjetno ustreznejši izraz medicinski petrolej). Začela ga je jemati jušno žlico vsak dan in že po treh dneh naj bi vstala iz postelje, česar prej ni zmogla. Seveda še ne čisto zdrava, a enajst mesecev kasneje je rodila zdravega dečka.

Svojo zgodbo se je odločila povedati vsakomur, ki ga bo zanimala. Tudi objavila jo je in dobila več kot 20.000 pisem, v njih so ji ljudje opisovali svoje zgodbe ali pa so se ji zahvaljevali. Nekateri mediji še danes povzemajo njeno pripoved. Tako lahko zaradi napačne interpretacije zasledite tudi, da gre za zdravljenje po metodi »dr. Paule Ganner«. Zato je vir vedno dobro preveriti. Če je narobe nekaj, je lahko še marsikaj drugega. Je torej sploh teoretično možno, da se človek zdravi s petrolejem?

V preteklosti so ga v medicinske namene res veliko uporabljali: od zdravljenja po kačjem piku do poliomielitisa in sladkorne bolezni. Še danes ga v ljudskem zdravilstvu poleg pri omenjenih boleznih uporabljajo pri okužbah (uničeval naj bi vse vrste mikrobov: viruse, bakterije, glivice in parazite), artritisu,ter revmatskih in avtoimunskih boleznih.

Snovi v medicinskem petroleju učinkujejo proti mikrobom, ki škodujejo celični steni; imunskemu sistemu omogočajo, da se znebi ostankov odmrlih celic in tudi patogenov – tumorskih celic. Petrolej uničuje tudi kandido, glivico, s katero ima težave veliko ljudi.

Nič industrijskega!

A vrnimo se k Merimi, danes 19-letnemu dekletu. K njeni zgodbi je treba dodati, da je spremenila prehranske navade. Ne je več rdečega mesa, nobenih živil s sladkorjem, njena mama je pri kuhi opustila vegeto, ne uporablja mlete rdeče paprike; uživa zgolj hrano ekološkega izvora, nič industrijskega. Njen oče pa ji je dajal (in to uživa še danes) med z ingverjem in limono, veliko kurkume, dobila je čaje bosanskega strokovnjaka Iva Trogrlića, poleg tega uživa sezam, origano in rožmarin ter še marsikaj drugega.

Sicer njena dieta ni več tako zelo stroga, vendar pri glavnih stvareh ne popušča. To je predvsem pri pravilu nič industrijskega, nobene kemije, temveč res veliko limone (biološke, neškropljene), tudi laneno olje in za kuhanje olivno olje. Še vedno na tešče užije žličko medicinskega petroleja.

Čajna žlička na tešče

Po navodilih Paule Ganner je za preprečevanje raka treba enkrat letno dvanajst dni zapored uživati čajno žličko medicinskega petroleja na dan. Skrbno je poudarjeno, da je treba to storiti na tešče, sicer učinka skoraj ni. Driska ali pa bruhanje sodita med normalne odzive telesa, vendar ne trajata dolgo.

Vse drugo, krči, dolgotrajna slabost in podobno, pomenijo dvoje: ali je medicinski petrolej slabe kakovosti ali pa je z bolnikom nekaj hudo narobe. Petrolej se ne meša z vodo, zato ga nekateri popijejo na žlički sladkorja. Vendar je boljebrez sladkorja.

Seveda bo vse zanimalo, kako priti do petroleja, ki je primeren za uživanje. Najbolje se je lotiti raziskave po spletu, če nimate časa, da bi pregledali trgovine. Medicinski petrolej mora biti brez barve, kakor voda. Pomembno je, da ima vrelišče med 100 in 200 stopinj Celzija, zato je vedno treba preveriti ustrezno oznako na izdelku. Nemške bencinske črpalke Schell so nekoč prodajale tudi tak petrolej, vendar ga danes na črpalkah najbrž ne boste več dobili.

Marsikje piše, da ga imajo v vsaki lekarni, kar tudi ne drži. Ponekod pa ga vendarle imajo, zato je treba tudi to preveriti. Čisto mogoče boste medicinski petrolej našli v trgovinah za gradnjo in prenovo na oddelkih za barve (sodi tudi med topila oziroma razredčila pri slikarskih barvah). Če ne najdete ničesar drugega, je dober tudi običajni petrolej z višjo vsebnostjo aromatikov; ni čisto nič boljstrupen, samo močnejši vonj ima, če to lahko prenesete.

Strupene snovi so v surovem gorivu za avtomobile, saj jih večina vsebuje benzen. Ta pa je škodljiv.