Zvezde

Razkrivamo otroštvo Jana Plestenjaka

L. Ž., T. M. / Lady
31. 3. 2015, 17.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Najočarljivejši slovenski pevec Jan Plestenjak je pred kratkim obrnil še en list v svojem življenju. Praznovanje rojstnih dni mu sicer ni najbolj po godu, se pa ob osebnem prazniku toliko raje spominja lepih trenutkov, ki jih je preživel v družbi svojih najdražjih.

Mediaspeed

Posebej psička Aja v našem slavljencu vzbuja globoka čustva in srečen je, da kljub njenim častitljivim letom še vedno živita skupaj. Tudi letošnji, 42. rojstni dan je toliko lepši zaradi nje, o kateri lahko trdimo, da je Janova najzvestejša spremljevalka.

So se nam pa prav v tem času oglasili Janovi sošolci iz osnovne šole in nam razkrili nekaj podrobnosti iz njegovega otroštva. Je, dragi bralci, tudi vaš otrok zaradi neposrečenega videza velikokrat nesrečen? Nikar se ne vznemirjajte. Povejte mu, da se tako kot v pravljici o grdem račku, ki postane labod, lahko srečno izteče tudi v resničnem življenju. Živ dokaz za tako trditev je nedosegljivo priljubljeni pevec.

Ko je še obiskoval osnovno šolo v Škofji Loki, se ni moglo niti slutiti, da bo nekoč postal eden najbolj oboževanih zvezdnikov v deželici na sončni strani Alp. Menda je bil debelušen in štorast in zato večkrat tarča posmeha sošolcev. Nosil je očala z debelimi stekli in klicali so ga »škilibuli«. V redovalnici pa ni bil zapisan kot Jan Plestenjak, ampak kot Jan Miljković, saj je takrat še nosil priimek svojega očeta Miroslava.

V Plestenjak si ga je spremenil šele pozneje, v času, ko je začel svojo glasbeno pot. Jan svojega otroštva ne skriva, je pa res, da o njem javno še ni spregovoril. V resnici zna za zvezdnika takšnega kova, kot je, svojo zasebnost zelo dobro skrivati. Saj v resnici tudi o njegovih ljubicah ne vemo ničesar otipljivega, prav tako se zgolj ugiba, zakaj je še vedno samski in brez otrok. Lep, prijazen, postaven, premožen, priljubljen in šarmanten romantik uglajenega vedenja ostaja skrivnosten moški, po katerem hrepeni pol Slovenije.