Aprilsko vreme

Pred nami je deževnih nekaj dni

J.P./STA
27. 4. 2021, 09.42
Posodobljeno: 27. 4. 2021, 09.47
Deli članek:

Danes bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Najmanj dežja bo v severni Sloveniji. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od sedem do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do osem, na Goriškem in ob morju okoli 10, najvišje dnevne od devet do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo na vzhodu povečini sončno, drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem ter ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, topleje bo.

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Nad naše kraje doteka vlažen in v spodnjih zračnih plasteh dokaj hladen zrak.

V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo rahlo deževalo. Več dežja bo na Hrvaškem. Še bo razmeroma hladno.

Vremenska obremenitev

Danes in v sredo pričakujemo zmerno obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.