Muhasto vreme

Oblačno in deževno, nastajale bodo posamezne nevihte

L.K./STA
7. 2. 2021, 16.16
Posodobljeno: 7. 2. 2021, 16.18
Deli članek:

Ponoči bodo padavine le še na severozahodu, drugod bo dež od zahoda prehodno ponehal.

Bobo
Dež se bo na zahodu okrepil in se razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Vmes bodo nastajale tudi posamezne nevihte.

Popoldne bo oblačno. Dež se bo na zahodu okrepil in se razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Vmes bodo nastajale tudi posamezne nevihte. Pihal bo južni veter. Najvišje dnevne temperature v Gornjesavski dolini bodo okoli 4, drugod od 9 do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. 

Popoldne se bo dež razširil na večino sosednjih pokrajin. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo.

Zaradi odjuge in večje količine dežja se bo danes predvsem na območju Julijskih Alp ter zahodnih in osrednjih Karavank povečala nevarnost snežnih plazov. Posamezni plazovi bodo lahko segli tudi do dna dolin.

Ponoči bodo padavine le še na severozahodu, drugod bo dež od zahoda prehodno ponehal. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8 stopinj.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, meja sneženja se bo spuščala. V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik. Popoldanske temperature bodo na severu od 1 do 4, drugod od 6 do 11 stopinj.

Tudi v torek bo še pretežno oblačno s padavinami, ki bodo popoldne oslabele, po nižinah bo deževalo. V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, čez dan se bodo padavine širile v notranjost.