hladna fronta

Vreme jo bo zagodlo, pretijo nevihte z nalivi, možna tudi debelejša toča

A.S.
22. 8. 2020, 17.33
Posodobljeno: 22. 8. 2020, 21.08
Deli članek:

Hladna fronta bo dosegla naše kraje.

Bobo
Hladna fronta se prek Alp pomika proti vzhodu in bo zvečer dosegla naše kraje.

Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta se prek Alp pomika proti vzhodu in bo zvečer dosegla naše kraje. Zapihal bo veter severne smeri. Zvečer in v prvem delu noči bodo v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo.

"Predvsem na območju Alp, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bodo možna neurja s silovitimi sunki vetra, močnimi nalivi in točo. Največ verjetnosti za nastanek silovitih neurij ali neviht bo na Koroškem in na območju Pohorja z okolico. Tam lahko sprva lokalno, v zgodnjih večernih urah, pada tudi debelejša toča, ki lahko v premeru preseže debelino 3 cm," so sporočili ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si.

Arso
Danes zvečer in v prvem delu noči bodo v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Lokalno lahko narastejo hudourniški vodotoki.

V severovzhodni in deloma vzhodni Sloveniji se bodo nevihte pojavljale tudi v noči na nedeljo. Vremenoslovci opozarjajo, da lahko ponoči kakšna nevihta nastane tudi na Dolenjskem in v osrednji Sloveniji.

Kako kaže?

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije bo popoldne nastalo nekaj ploh. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Goriškem in ob morju do 31 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine in nevihte od severozahoda prehodno razširile v notranjost Slovenije. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Nekoliko hladneje bo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V noči na torek in v torek dopoldne bo ponekod občasno deževalo. V torek čez dan se bo postopno jasnilo.