Oranžno opozorilo

Danes krajevna neurja z nalivi in ledenimi izstrelki z neba pretijo predvsem jugu države

A.S.
18. 8. 2020, 12.16
Posodobljeno: 18. 8. 2020, 12.19
Deli članek:

Krajevna neurja, nalivi, sunki vetra in toča - četverica, ki preti predvsem jugu države.

Zajem zaslonske slike / Arso
"Predvsem na jugu države bodo danes čez dan možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo," so sporočili z Agencije RS za okolje..

Za jug države je Agencija RS za okolje izdala oranžno opozorilo. 

Včerajšnja neurja so v delih Slovenije povzročila znatno škodo. Najhuje je bilo v Prekmurju, kjer je klestila debela toča.

Temni oblaki se tudi danes ne bodo poslovili, vremenoslovci za popoldne namreč napovedujejo plohe in nevihte. Predvsem na jugu države so možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Nevihte bodo najbolj verjetne na Primorskem, Notranjskem in Dolenjskem, kakšna osamljena nevihta pa lahko nastane tudi drugod po Sloveniji, so zapisali ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si.  Ob tem pa lahko hitro narastejo lokalni hudourniki, opozarjajo na Agenciji RS za okolje.

##IMAGE-1152597##

"Že včerajšnje padavine so znova napolnile struge prekmurskih rek in potokov, kar za ta letni čas ni običajno. Ker voda počasi odteka, so danes možna manjša razlivanja predvsem ob Lendavi", so ob tem dodali na Arsu.  

Zapisali so, da bo danes ponekod zapihal severni do severozahodni veter. Temperature pa se bodo čez dan gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija, nekoliko višje bodo na Primorskem, do 27 stopinj.

Kako kaže?

Tudi ponoči bodo še možne občasne krajevne padavine, deloma nevihte. Sreda bo deloma sončna z nekaj kopaste oblačnosti. Pozno dopoldne in sredi dneva bo še nastala kakšna ploha ali nevihta, zvečer pa se bo zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.