ponekod naraščajo reke

Črni oblaki Sloveniji danes še ne bodo pomahali v slovo. Vozniki, naj vam ne bo več do jeklenih konjičkov kot do življenj

A.S./STA
4. 8. 2020, 11.20
Posodobljeno: 4. 8. 2020, 11.28
Deli članek:

Čez dan in zvečer so možna krajevna neurja, ki so najbolj verjetna predvsem v južni in deloma vzhodni Sloveniji, opozarja agencija za okolje. Po nočnem neurju je večina rek začela upadati, Drava, Mura, Krka in Sava Bohinjka pa še naraščajo. Danes in v sredo bodo naraščale tudi reke v južni in jugovzhodni Sloveniji, zlasti Krka s pritoki in Kolpa.

Bobo
Posledice ponedeljkovega neurja v kampu v Ankaranu.

Vreme bo danes spremenljivo oblačno, pričakovati je tudi plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija, kaže meteorološka napoved Agencije RS za okolje (Arso).

Danes bosta reki Drava in Mura še naraščali. Mura se lahko zvečer in v noči na sredo razlije znotraj protipoplavnih nasipov, Drava pa v spodnjem toku ob strugi. Ob močnejših nalivih lahko danes narastejo tudi manjši hudourniški vodotoki zlasti na območju južne in jugovzhodne Slovenije. Vodnatost drugih rek po državi bo ostala povečini nespremenjena.

Ponoči se bodo padavine, deloma nevihte, razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.

Bobo
Posledice ponedeljkovega neurja v kampu v Ankaranu.

Bobo
Posledice ponedeljkovega neurja v kampu v Ankaranu.

Neodgovorni vozniki

Na Policijski upravi Koper voznikom ob napovednih nevihtah svetujejo previdnost na cestah in opozarjajo, da naj ne ustavljajo v predorih, na avtocesti, pod nadvozi. "Neodgovorni vozniki ob neurju na avtocesti še vedno ustavljajo v predoru, na odstavnem pasu, obračajo vozila, s tem pa ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu," so zapisali koprski policisti, ki so precej prometnih zastojev, tudi v tunelih, zaznali med ponedeljkovim neurjem.

Kako kaže?

Vreme se bo, kot kaže, začelo umirjati v sredo. Na Primorskem bo deloma sončno in večinoma suho, napoveduje Arso. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V četrtek bodo padavine postopno povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti še nastalo nekaj krajevnih ploh. V petek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.