Huda ura

FOTO: Ponekod po Sloveniji klestila toča v velikosti jajca

A.S.
29. 7. 2020, 21.09
Posodobljeno: 30. 7. 2020, 07.06
Deli članek:

Vremenoslovci so imeli prav.

Facebook
Debela toča je pokazala zobe v Mengšu.

Za severovzhod in severozahod države je Agencija RS za okolje razglasila oranžno stopnjo ogroženosti.

Na avstrijskem Koroškem so nastale močne nevihte, neurje z nalivi in sunki vetra pa se je pomaknilo nad Slovenijo. Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi točo, je včeraj po 19. uri zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane. Na Prevaljah in v Mežici so posredovali gasilci. Po podatkih centra za obveščanje je prišlo do več primerov vetroloma. Na lokalni cesti Črna - Šentvid v Črni na Koroškem pa se je sprožil plaz.

Facebook
Toča je tolkla tudi v Radomljah.

Tudi ledeni izstrelki z neba so presenetili nekatere prebivalce osrednje Slovenije: na območju Domžal je več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča. Tudi v Spodnjem Brniku (občina Cerklje na Gorenjskem) se ji niso izognili.

Facebook
Tudi v Spodnjem Brniku se niso izognili ledenim izstrelkom z neba.

Ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si so posvarili pred hudourniškimi poplavami. Zapisali so: "Lokalno obstaja velika nevarnost hudourniških poplav. Na območjih, ki jih bodo zadele najmočnejše nevihte, bo v zelo kratkem času lahko padla velika količina padavin, ki utegnejo povzročati nevšečnosti".