V začetku tega tedna nas je dosegla topla in bolj suha zračna masa. V noči na sredo pa je naše kraje dosegla neizrazita fronta, vlaga in segrevanje prizemne plasti ozračja pa sta danes naredila svoje. Napovedi meterologov, da se bodo v popoldanskih urah in proti večeru pojavljale krajevne nevihte, so se uresničile. Nebo je besnelo, ponekod se je usula tudi toča. O tej so poročali iz Idrije, občine Podbrdo, ...

nevihta, padavine, nevihtni oblak, oblak, bohinjsko jezero, stara fužina
Novice.Svet24.si
Nevihtni oblak nad Bohinjskim jezerom in Voglom.

Regijski centri za obveščanje so zabeležili več deset dogodkov.

Obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom pa so povzročale težave v več slovenskih občinah, predvsem v osrednji in severni Sloveniji. Gasilci so zaradi meteornih voda črpali vodo iz objektov, odstranjevali podrta drevesa, v Prevaljah v občini Lukovica pa gasili požar na gospodarskem poslopju, ki ga je povzročila strela. Kljub hitri intervenciji gasilcev, so ognjeni zublji uničili večji del strehe in zgornje nadstropje poslopja.

Po podatkih centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje največ težav povzročilo v občinah Cerknica, Domžale, Laško, Ljubljana, Logatec, Lukovica, Mežica, Prevalje, Slovenj Gradec in Vrhnika.