Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v večjem delu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno, zlasti v severni Sloveniji bodo popoldne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad Alpami in delom srednje Evrope zadržuje jedro hladnega in vlažnega zraka, ki nekoliko vpliva tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob severnem Jadranu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v krajih severno od nas.

V petek bo povečini sončno, v Alpah pa spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

Biovreme: Danes in v petek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.