Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo sredi dneva in popoldne ponekod občasno rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V višjih legah in po nižinah severovzhodne Slovenije bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 11, ob morju do 15 stopinj Celzija. V ponedeljek bo deloma sončno predvsem na severovzhodu, drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 0, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 6 do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo v vzhodnih krajih delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, toplo bo.

Vremenska slika: Nad južno in jugovzhodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad večjim delom ostale Evrope pa je obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam toplejši in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu se bo pooblačilo, predvsem v hribovitih krajih severne Italije in zahodne Hrvaške bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo še delno jasno z dopoldansko meglo ponekod po nižinah. V ponedeljek bo več sonca bo v krajih vzhodno in severovzhodno od nas, drugod bo pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme: Danes in v ponedeljek bodo občutljivi ljudje predvsem v zahodni polovici države imeli manjše vremensko pogojene težave.