Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo na severovzhodu sprva še dokaj sončno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo začelo deževati. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ponekod v notranjosti veter južnih smeri.

V ponedeljek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Prehodno se bo delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in bližnjim Atlantikom pa več ciklonskih območij z vremenskimi frontami. V spodnjih plasteh ozračja priteka od jugovzhoda hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije sončno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

V soboto bo v krajih vzhodno od nas še delno jasno. Drugod bo oblačno, v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo.

Biovreme: Danes bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave, večini ljudi pa vreme ne bo povzročalo opaznih težav.