Sprememba

Popoldne plohe in nevihte, do večera se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo

J.P./STA
1. 9. 2019, 10.01
Posodobljeno: 1. 9. 2019, 10.05
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA
Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Goriškem do 33 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 21 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V torek dopoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladneje bo. Popoldne se bo od severa jasnilo. V sredo bo večinoma sončno, burja na Primorskem bo oslabela.

Vremenska slika: Hladna fronta bo dosegla zahodne Alpe. Pred njo doteka k nam s šibkimi jugozahodnimi vetrovi razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, popoldne bodo ponekod nastale plohe in nevihte. Jutri dopoldne se bodo padavine in nevihte pojavljale v krajih severno od nas, popoldne pa tudi drugod.

Biovreme: Danes vreme sprva ne bo povzročalo opaznih težav. Manjše vremensko pogojene težave se bodo pojavljale v drugi polovici dneva. Spanje občutljivih ljudi v noči na ponedeljek bo moteno. V ponedeljek bo vremenski vpliv močno obremenilen.