Padavine

Zvečer še posamezne plohe in nevihte

J.P./STA
28. 8. 2019, 17.16
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 17.18
Deli članek:

Ponoči in zjutraj se bo zjasnilo.

Reuters
Občasno bo še deževalo.

Zvečer bodo še posamezne plohe ali nevihte, ponoči in zjutraj bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 21 stopinj Celzija. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo znova nastale plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad Tirenskim morjem je plitvo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vetrovi južnih smeri priteka nad naše kraje topel in precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo delno jasno, predvsem v hribovitem svetu Alp in Dinarskega hribovja bodo popoldne krajevne nevihte.