Dež bo ponoči ponehal

Močne nevihte že zajele dele Slovenije

J.P./STA
8. 8. 2019, 10.23
Posodobljeno: 8. 8. 2019, 14.37
Deli članek:

Današnji dan bo minil v znamenju neviht.

U.C.
Nastajale bodo krajevne padavine, vmes bodo tudi nevihte.

Kot je razvidno s spletne strani Agencije RS za okolje, so močnejše padavine državo zajele v dveh večjih pasovih. Prvi, večji, sega od zaledja Kopra in meje s Hrvaško vse do Ilirske Bistrice ter Novega mesta in Ivančne Gorice. Drugi sega od Žirov ter Borovnice do Trbovelj in Menine planine. Močnejše padavine so zajele tudi območje med Velejem, Celjem in Slovenskimi Konjicami ter območje med Vipavo in Sežano.

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri.

Ponoči bo dež povsod ponehal, do jutra se bo delno razjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla, v petek bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne pa od 26 do 32 stopinj Celzija.

Jasno in vroče

Obeta se lep konec tedna. V soboto bo jasno in vroče, v nedeljo dokaj sončno, nekaj več oblačnosti bo zjutraj in dopoldne v severni in osrednji Sloveniji. Prehodno bo zapihal veter vzhodnih smeri, na spletni strani agencije za okolje kaže napoved vremena za Slovenijo.