Vremenske neprilike

Nevihte s silovitimi nalivi zlasti na Gorenjskem

R.T.
19. 6. 2019, 13.01
Posodobljeno: 19. 6. 2019, 19.18
Deli članek:

Še nedolgo tega nam je mešala štrene, nič drugače ni danes. O toči so že poročali s Kranja, a do pretirane drame zanekrat še ni prišlo. Ni še konec!

Facebook/Poljanska dolina ob Kolpi
Takšna toča je pred dnevi padala na območju Poljanske doline ob Kolpi.

Dopoldanske ure so minile v znamenju sončnega vremena, popoldne pa je na slovenskem nebu povsem drugačna slika. Kot kaže je najprej udarilo na Gorenjskem, kjer sta se razvili dve močnejši stacionarni nevihti, ki sta v središču nosili silovit naliv in točo. 

Prva se je po navedbah zanesenjakov pri Neurje.si nahajala na območju Kranja, Kokrice in Šenčurja, druga pa zahodno od Ljubljane, na območju Polhovega Gradca, Horjula in Notranjih Goric. Po nekaj urah pestrega dogajanja na nebu so se razmere sicer nekoliko umirile. Sicer pa tudi v notranjosti Slovenije nastajajo plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer.

Pogled na spletne strani Arsa razkrije, da velika nevarnost toče trenutno preti predvsem na severozahodu Slovenije.

Arso
Verjetnost pojavljanja toče ob približno 17. uri.

Kako bo?

V četrtek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne so možne posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 27 do 31 stopinj Celzija. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi v dopoldanskem času.