Z dovolj strmih pobočij so še možni posamezni manjši spontani plazovi napihanega snega. Razmere se bodo danes in v četrtek zaradi padavin spreminjale.

Snežna odeja je večinoma mehka, v visokogorju nad okoli 1800 metri je sneg suh. Vetru izpostavljena mesta so spihana, veliko je zametov in klož. Nižje, pod okoli 1800 metri, kjer je zapadlo le malo novega snega ob koncu tedna, je sneg večinoma trd ali delno zmehčan, na njem je tanka plast novejšega mehkega snega.

Danes bo v Julijskih Alpah in zahodnih ter osrednjih Karavankah večinoma oblačno in ponekod megleno. Večji del dneva bo suho. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Ničla bo nad okoli 1800 metri nad morjem.

Padavine se bodo razširile nad Pohorje in vzhodne Karavanke

V četrtek bo oblačno in megleno. Padavine se bodo od zahoda razširile tudi nad Pohorje in vzhodne Karavanke. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1600 metri nadmorske višine. Popoldne bodo padavine od zahoda oslabele, pojavljale pa se bodo še krajevne plohe. Jugozahodnik bo slabel in se popoldne obračal v severozahodno smer.

V petek bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno in občasno megleno s krajevnimi plohami. Veter bo šibak, čez dan bo začel pihati jugozahodnik. Ničla bo na nadmorski višini okoli 2500 metrov. 

Nad 1600 metri zopet sneg

Snežna odeja se bo sesedala in preobražala zaradi nekoliko toplejše zračne mase. Ponoči in v četrtek bo nad okoli 1600 metri spet snežilo. Na območju Julijskih Alp ter zahodnih in osrednjih Karavank bo predvidoma zapadlo od 20 do okoli 30 centimetrov snega, ki bo sprva večinoma vlažen in se bo kar dobro sprijel z mehko podlago. Zato ni pričakovati, da bi se nevarnost snežnih plazov izraziteje povečala. Verjetnejše bo spet postalo spontano plazenje manjših plazov novega snega s strmih pobočij. Nižje bo sneg kopnel.