Biovreme

Danes še deževno, a ne le to: pogoste bodo tudi z vremenom povezane težave

J.P./STA
14. 4. 2019, 09.52
Posodobljeno: 14. 4. 2019, 09.52
Deli članek:

Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

Profimedia

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ki se bo zvečer krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek zjutraj bodo krajevne padavine ponehale. Čez dan se bo delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo hladno, čez dan pa topleje. V Vipavski dolini bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad južnim Balkanom in Sredozemljem vztraja plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severovzhodnim vetrom priteka hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno z občasnim rahlim dežjem. Vzdolž jadranske obale bo še pihala šibka burja. Jutri se bo postopno delno zjasnilo. Burja ob Jadranu se bo prehodno okrepila.

Biovreme: V nedeljo bodo z vremenom povezane težave pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.