Dež

Jutri spet padavine, v noči na petek se bodo še okrepile

J.P./STA
3. 4. 2019, 16.35
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 16.36
Deli članek:

Zvečer se bodo plohe nehale pojavljati, proti jutru pa bodo na zahodu in deloma v osrednji Sloveniji spet nastajale krajevne padavine. Ob morju se bo krepil jugo, v Prekmurju in deloma na Štajerskem bo pihal južni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo na vzhodu ter ob morju deloma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bodo občasne krajevne padavine predvsem na zahodu, sredi dneva in popoldne pa bodo predvsem v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodni Sloveniji okoli 12, drugod od 14 do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na petek se bo dež na zahodu okrepil in v petek zjutraj ter dopoldne od zahoda zajel vso Slovenijo. Možni bodo krajevni nalivi. Popoldne bodo padavine od zahoda oslabele, nastale bodo krajevne plohe, ki bodo zvečer ponehale. Sprva bo pihal vzhodnik, popoldne jugozahodnik. Hladneje bo. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in topleje.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, ki se širi nad srednjo Evropo in zahodno Sredozemlje. Hladna fronta se zadržuje nad zahodnimi Alpami. Pred njo od jugozahoda doteka nad naše kraje malo hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo v krajih vzhodno od nas ter ob morju delno jasno in večinoma suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Zvečer se bo dež v krajih zahodno od nas okrepil, možne bodo nevihte z nalivi. Ob severnem Jadranu bo pihal zmeren jugo.