Najnižje jutranje temperature so danes izmerili v Slovenj Gradcu, kažejo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Ob 7. jutranji uri je termometer tam namreč pokazal minus 10,6 stopinje Celzija.

Hladno je bilo tudi v Kočevju, kjer temperatura sicer ni padla na dvomestna števila, je bila pa blizu. Termometri so tam pokazali minus 9,9 stopinje Celzija. Enako temperaturo so, zanimivo, izmerili tudi na Kredarici, ki leži na 2.515 metrov nadmorske višine.

najnizje temperature torek 18. december 2018
ARSO
Najnižje temperature v torek 18. emebra, ob 7.00.

Pod osem stopinj Celzija je živo srebro padlo tudi v Ratečah (-9,1 °C), na brniškem letališču (-8,6 °C) in na mariborskem letališču (-8.6 °C).

V Celju so izmerili -7,9 °C, v Ljubljani -5,2 °C in v Novem mestu -5,0 °C.

Najtopleje je bilo tik ob morju, na Letališču Porotorož. Tam je vremenska postaja namerila devet desetink stopinje minusa.

Napoved

Danes bo sicer precej jasno, so zapisali Arsovi meteorologi. Po nekaterih nižinah v notranjosti se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 10 °C.

vreme, sprehod, pes, megla, oblačno, zima
Profimedia
Fotografija je simbolična.

Jutri bo sprva delno jasno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo postopno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajnejšo meglo okoli 0, drugod od 2 do 6, ob morju okoli 8 °C.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše na jugozahodu. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo deloma snežilo, na začetku bo možna tudi poledica. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.