Megla, mraz in ...

Je preveč mrzlo? Pričakujte spremembo

T.L.
22. 10. 2018, 09.08
Posodobljeno: 22. 10. 2018, 09.14
Deli članek:

Jutra bodo hladna, v nižinah tudi meglena, napoved za konec tedna pa zaenkrat ni obetajoča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz sobote na nedeljo so temperaturi po državi precej padle in tudi danes smo se zbudili v hladno jutro in tudi jutri ne bo nič drugače, saj bodo jutranje temperature zelo nizke. Sicer pa bo danes v zahodni Sloveniji danes pretežno jasno, drugod pretežno oblačno, popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Tudi torek bo še hladen, medtem ko bo v sredo in četrtek topleje, v sredo se bo temperatura tudi v Ljubljani dvignila preko 20 stopinj Celzija, nam je povedal Uroš Strajnar, dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso). Tudi četrtek bo toplejši in sončen, po nižinah pa dopoldne megleno.Sicer pa lahko v nižinah tudi jutri pričakujemo meglo, dopoldne pa bo pretežno jasno, medtem ko se bo popoldne od severa zmerno pooblačilo. Burja na Primorskem bo oslabela, najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, ob morju do 10, najvišje dnevne od 14 do 18 °C.

Napoved za dni od petka naprej je še negotova, po trenutnih podatkih pa ni preveč optimistična, saj kaže od petka naprej na precej deževno vreme. Sprva bo razmeroma toplo, predvidoma od ponedeljka naprej pa bo hladneje.