Vremenska ujma

Plohe in nevihte, zapade lahko tudi večja količina padavin

J.P./STA
14. 7. 2018, 16.56
Posodobljeno: 14. 7. 2018, 17.01
Deli članek:

Zvečer bodo plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji ponehale.

Bobo
Plohe in nevihte v severni in osrednji Sloveniji bodo ponehale.

"Lokalno lahko na Gorenjskem, Notranjskem ali kje v osrednji Sloveniji, na Koroškem in na območju Pohorja nastanejo močnejše nevihte z nalivi, zaradi katerih lahko v razmeroma kratkem času lokalno pade večja količina padavin. Posledično lahko krajevno kje prihaja do težav z meteornimi vodami," je mogoče prebrati na spletni strani Neurje.si.

Plohe še niso rekle zadnje

Ponoči se bo prehodno delno zjasnilo, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Ponekod se bodo že zjutraj pojavile krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Daljša sončna obdobja bodo predvsem ob morju. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj.

Obeti: V ponedeljek bo spremenljivo, popoldne tudi pretežno oblačno. V drugi polovici dneva bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. V torek zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo lahko nastale posamezne plohe in kakšna nevihta. V sredo bo več sončnega vremena, možnost neviht pa bo majhna.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam občasno nekoliko bolj vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ob severnem Jadranu bodo že zjutraj, drugod pa predvsem sredi dneva in popoldne, nastajale plohe in nevihte.