Kakšni so obeti

Nad prestolnico se je stemnilo ...

T.L.
16. 6. 2018, 16.52
Posodobljeno: 16. 6. 2018, 17.47
Deli članek:

Verjetnost za pojav toče nad Ljubljano z okolico je zaznana, drugih opozoril vremenoslovci niso izdali.

Profimedia
Popoldne, zvečer in ponoči v osrednjem delu in na vzhodu države možne nevihte z močnimi nalivi.

Po sončnem in prijetnem dopoldnevu se je vreme v popoldanskem času nekoliko skisalo, glede na podatke Agencije za okolje, pa je bila nad Ljubljano z okolico in Savinjsko tudi zaznana nevarnost toče. Kasneje se je zjasnilo, manjša nevarnost toče pa je obveljala za Podravje. 

Ponoči bo na zahodu pretežno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

http://meteo.arso.gov.si
Verjetnost padavin v naslednjih dneh.

V nedeljo bo na zahodu sončno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo predvsem na jugovzhodu države nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Ponekod bo še pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

In kakšno bo vreme v začetku tedna? V ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme. V popoldanskem času lahko na vzhodu še nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, pihal bo severni do severovzhodni veter. V torek bo sončno z nekaj visoke in srednje oblačnosti.

Vremenska slika: Nad Balkanom se zadržuje plitvo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severa k nam v višinah postopno priteka nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih jugovzhodno od nas pretežno oblačno, ponekod bo tudi občasno deževalo. Drugod bo pretežno jasno. V soboto bo deloma sončno, več jasnine bo v krajih zahodno od nas ter ob morju, v krajih jugovzhodno od nas pa bodo popoldne nastajale plohe in nevihte. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.