O poplavljanju stanovanjskih hiš in drugih objektov so poročali iz Zreč, Celja, Šmartnega ob Paki, Slovenskih Konjic in Žalca. V Celju je med drugim poplavilo tudi podvoza na Kersnikovi ulici in pri glavni pošti, v Založah v občini Polzela pa je narasli potok Ložnica na dveh mestih poplavil lokalno cesto. Meteorna voda je v Polzeli ogrožala prostore osnovne šole in vrtca.

v Prelski pri Velenju je po udaru strele zagorela ostrešna konstrukcija gospodarskega objekta. Strela je sprožila požar tudi na kmetijskem objektu v Spodnjih Gorčah pri Braslovčah, v Razgoru v občini Vojnik je zaradi strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. V vseh primerih so požare hitro omejili in pogasili.

Nekaj primerov zalivanja objektov so zabeležili tudi na Gorenjskem ter v Prekmurju. Tu so imeli sicer največ težav s točo. V občini Tišina je prišlo do močnega naliva s točo v velikosti lešnika, izpadla je tudi dobava električne energije. O nalivih s točo so poročali še iz Rogašovcev in Cankove.

V Beltincih je v neurju zlomilo električni drog, tako da je električni kabel visel čez cesto. Izven naselja Skakovci v občini Cankova je močan veter preko ceste podrl drevo.