Popoldan so ponekod po Sloveniji nastale plohe in nevihte, lokalno je ob nalivih padala tudi toča. V Žireh je popoldan padla večja količina sicer drobnejše toče, so zapisali na portalu neurje.si. Ob tem poročajo tudi o nevihti, ki je nastala okoli sedme večerne ure, severno od Ptuja. Ta je nato potovala po zahodni strani Ptuja, proti Kidričevemu. Svoj maksimum je dosegla nad območje Zlatoličja in Slovenje vasi. Močan naliv je spremljala tudi manjša toča in številni udari strel.

Vreme bo sicer v prihodnje malce boljše. Ponoči se bo razjasnilo, proti jutru bo po nekaterih kotlinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13 °C.

toca ziri3
Tinca Jereb, Neurje.si

V soboto bo zjutraj in dopoldne precej jasno. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

V nedeljo bo na Primorskem deloma jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije bodo popoldne nastale plohe in nevihte. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, v Vipavski dolini šibka burja, je zapisano na straneh Agencije za okolje.

toca ziri2
Tinca Jereb, Neurje.si