Nevihte

VIDEO: Poplave v Ljubljani, toča neusmiljeno uničila pridelek

T.L.
12. 5. 2018, 15.12
Posodobljeno: 12. 5. 2018, 18.19
Deli članek:

Plohe in nevihte so napovedane za popoldanski in večerni čas. Po delih države je padala toča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo prekinjajo plohe in nevihte, ki so jih vremenoslovci napovedali za danes popoldne in zvečer. Plohe se pojavljajo po delih države, marsikje grmi. 

Kratka, a močna nevihta s točo in obilo dežja je zajela območje med Ilirsko Bistrico in Kozino, so za STA povedali na Arsu. Posebej močna toča je pobelila tla in uničila pridelek na območju Javorja pri Brkinih. Nevihtni oblaki bodo ponoči razpadli. 

Meteorna voda, ki je zalivala objekte, je nekaj nevšečnosti povzročila v Ljubljani, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje. Ta tudi opozarja voznike, naj se ne ustavljajo v predoru ali pod nadvozom, če jih toča ujame v vozilu.

Sicer pa se je tudi danes živo srebro povzpelo nad 20 °C, ponekod tudi do 27 °C. 

Jutri jutro megleno

In kako bo v nedeljo? Jutri bo zjutraj delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v Gornjesavski dolini okoli 7, najvišje dnevne od 21 do 25 °C, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V ponedeljek bo povečini oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne od zahoda počasi ponehal. V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe Nekoliko hladneje bo.