V ponedeljek bo precej jasno, jugozahodni veter se bo krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj.

Obeti: V noči na torek bodo nastajale krajevne padavine, prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja. V torek se bo delno razjasnilo, čez dan bo možna še kakšna ploha. V sredo se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije zmerno pooblačilo, drugje bo še pretežno jasno. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Ob šibkih jugozahodnih vetrovih nad naše kraje priteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo jasno vreme. Popoldne bo v Alpah nastalo nekaj kopaste oblačnosti, možna je kakšna ploha ali nevihta.

V ponedeljek zjutraj bo sprva pretežno jasno. Popoldne bo v krajih severno od nas oblačnost naraščala. V Alpah bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo pozno popoldne širile proti vzhodu. Drugje bo še sončno in suho vreme.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo ugoden in spodbuden.