Muhasti april

Danes še dežnik, kmalu pa 25 stopinj Celzija

T.L.
16. 4. 2018, 10.14
Posodobljeno: 16. 4. 2018, 10.29
Deli članek:

V teh dneh ni smiselno oditi od doma brez dežnika, kmalu pa se lahko veselimo vremenskega preobrata.

Profimedia
Sonce bo kmalu pregnalo dež.

April v teh dneh ostaja zvest pregovorni vremenski muhavosti in s hitrimi preskoki med obdobji suhega vremena in padavin poskrbi, da nam ni dolgčas in ob vsakem izhodu najprej pogledamo v nebo. In spremenljivo vreme nas bo spremljalo vse do srede. 

V teh dneh lahko pričakujemo precej nestabilno vreme. Včeraj smo poročali, da na Agenciji za okolje (Arso) deževno vreme do vključno torka, vse do takrat pa bo v dežnih kapljah spet precej puščavskega prahu. Današnje jutro je bilo toplo, s temperaturami med 12 in 15 °C ter z veliko vlage, čez dan pa se bo nekoliko ohladilo.

Torek bo ozračje nekoliko hladnejše, z jutranjimi temperaturami okoli 5 do 6 stopinj Celzija, ki pa se bodo čez dan povzpele tudi do 23 stopinj Celzija. Nastajale bodo nevihte in lokalni nalivi. Tudi jutri se obeta mokro vreme, vendar brez neviht in le s plohami. 

Pomladnega vremenskega razkošja pa bomo deležni od srede pa vse do konca tedna, ko nas bo grelo sonce. Temperature bodo segale nad 20 stopinj Celzija, konec tedna pa bodo celo okli 25 stopinj Celzija, je povedal Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog na Arsu.