Ste ga izkoristili?

Dočakali smo najtoplejše popoldne letos. Uganete, kje je bilo najbolj toplo?

T.L.
9. 4. 2018, 09.52
Posodobljeno: 9. 4. 2018, 10.00
Deli članek:

Po dolgi in mrzli zimi smo dočakali dva prijetna pomladna dneva.

Profimedia
Konec tedna je vreme kar klicalo po različnih aktivnostih.

Za nami je, najverjetneje to lahko zatrdimo, kar najlepši vikend v letošnjem letu. Po dolgi in mrzli zimi se je pomlad pokazala v najlepši mogoči luči, z prijetnimi temperaturami in še vedno svežim ozračjem.

Kot sporočajo iz Agencije za okolje (Arso), smo dočakali doslej najtoplejše nedeljsko popoldne letos. Najvišjo temperaturo so izmerili v Črnomlju, kjer je bilo 23 stopinj Celzija, sledi Rogaška Slatina (22 stopinj Celzija), Ljubljana (21 stopinj Celzija), Kranj (20 stopinj Celzija) in Portorož (17 stopinj Celzija).

In kaj se nam obeta danes? Nov delovni teden smo začeli jasno, se pa bo čez dan od jugozahoda postopno pooblačilo, medtem ko bo v severovzhodnih krajih večino dneva ostalo sončno. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji se bodo popoldne začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih, napovedujejo na Arsu. Kakšna manjša ploha bo možna tudi na severovzhodu. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo, najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C. Se pa bodo ponoči občasno pojavljale padavine, deloma plohe.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo krajevne plohe, kakšna bo možna tudi drugod. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, v zatišnih legah severozahodne Slovenije okoli 3, najvišje dnevne od 13 do 19°C.

V sredo bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Na zahodu bo nastala kakšna ploha. V četrtek zjutraj se bodo na jugozahodu spet začele pojavljati padavine, deloma plohe. Čez dan se bodo razširile proti vzhodu, vmes se bo pojavila tudi kakšna nevihta.