Oblačno vreme

Padavine se bodo okrepile

STA / V. M.
11. 3. 2018, 10.00
Posodobljeno: 11. 3. 2018, 10.05
Deli članek:

Danes bo večinoma oblačno, le na severovzhodu bo dopoldne še nekaj sonca.

Pexels
Čaka nas oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, lahko tudi posameznimi nevihtami.

Dež na zahodu se bo postopno krepil in se popoldne širil proti vzhodu. Ob morju se bo krepil jugo, ponekod drugod bo pihal južni do jugozahodni veter, poroča Agencija RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu do 16 stopinj Celzija. Zvečer in ponoči bo dež prehodno zajel tudi severovzhodno Slovenijo, a bo do jutra, razen v zahodnih krajih, večinoma ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, deloma bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo več sonca. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, lahko tudi posameznimi nevihtami. Pogostejše padavine bodo v torek.

Vremenska slika: Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki bo zvečer od zahoda dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in vlažen zrak.

Biovreme: Vremenski vpliv bo močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

Reuters
V sosednjih krajih Italije in ob Jadranu se bo dež krepil in zvečer ter v noči na ponedeljek postopno zajel vse sosednje pokrajine.