Ohladitev

S hladno fronto temperature iz 13 °C na 0 °C in v sneg

T.L.
19. 1. 2018, 13.55
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 16.11
Deli članek:

Vikend bo deloma sončen, napovedujejo vremenoslovci.

Dreamstime

V večernih urah bo Slovenijo prešla hladna fronta, najbolj izrazito ohladitev pa je po napovedih Agencije za okolje mogoče pričakovati na jugovzhodu države, kjer se bo iz 13 °C ohladilo na blizu 0 °C. Predvsem na teh območjih bo dež prehajal v sneg. Na severu in zahodu bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, nekoliko več jih bo v južni in jugovzhodni Sloveniji. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri nadmorske višine, zvečer pa se bo ponekod v jugovzhodni Sloveniji spustila do nižin, še napovedujejo vremenoslovci. V večjem delu države bo zapihal severovzhodnik. 

Kaj pa nas čaka jutri? Vikend bo deloma sončen. Jutri se bo delno zjasnilo, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo od zahoda prehodno pooblačilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem od 1 do 4 °C, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 9 °C.

V noči na nedeljo bodo predvsem v južni Sloveniji rahle padavine. V nedeljo bo delno jasno, ponekod bo pihal okrepljen severni veter.