Kakšno bo vreme

Sneg prihaja, najverjetneje dvakrat

T.L.
15. 1. 2018, 09.07
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 09.37
Deli članek:

Prva pošiljka bo zelo skromna, po dosedanjih napovedih pa lahko konec tedna pričakujemo več snega.

Profimedia
V prihodnjih dneh bomo deležni manjše količine snega.

Tudi pri nas bomo deležni nekaj snega. Brez skrbi, snežna pošiljka bo povsem obvladljiva, začelo pa se bo ponoči. Padavine, ki bodo zajele tudi nižine, bodo zajele zahodni del Slovenije in osrednji južni del države, proti jutru pa se bo meja sneženja pa se bo do jutra zvišala in se bo gibala med 500 in 800 metri nadmorske višine. Tokrat snega ne bo zapadlo veliko. 

Kot je še povedal dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh iz Agencije za okolje, nas čaka v sredo spremenljivo, nekoliko "aprilsko" vreme s plohami, grmenjem, jutranje temperature pa bodo višje in bodo segale do 6 stopinj Celzija. Podobno visoke bodo tudi temperature naslednje dni. 

Čeprav je za dokončne napovedi še prezgodaj, pa trenutne napovedi kažejo, da bi bili lahko konec tedna deležni nekoliko večje pošiljke snežnih padavin, in sicer od petka do nedelje zjutraj, je še povedal Velkavrh. Kot pa že rečeno, bo več znanega v prihodnjih dneh.

In kakšno bo vreme danes? Na Primorskem bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, proti večeru pa se bo pooblačilo. Drugod bo dopoldne pretežno oblačno, ponekod bo sprva še lahko naletaval sneg. Popoldne se bo začelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Ponoči se bo od od zahoda prehodno povsod pooblačilo, v zahodnih in ponekod v osrednjih ter južnih krajih se bodo začele pojavljati manjše padavine. Razen ob morju bo rahlo snežilo, do jutra se bo meja sneženja že nekoliko zvišala. Ponekod bo začel pihati jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem do 2 °C.