Mobilna verzija
13:49 21. april 2018

V novo leto pri temperaturah precej nad ničlo

STA/B.K., T.L.
1 Posodobljeno: 15:08 / 31.12.2017

Pihal bo veter, ki bo dosegel tudi hitrosti do okoli 70 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

močan veter, ljubljana, stojnica

Silvestrovo bo oblačno, vetrovno in ponekod deževno. Foto: Bobo

Predvsem v severovzhodni Sloveniji in ponekod na Notranjskem bo v noči na ponedeljek pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo dosegel tudi hitrosti do okoli 70 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje. Na Primorskem in Notranjem je zvečer že pričakovati tudi prve kaplje dežja. V novo leto bomo vstopili pri temperaturah precej nad ničlo.

Jutranje temperature bodo tako v večjem delu države med štiri in devet stopinj Celzija.

Dež se bo čez dan razširil nad vso državo, popoldne pa se bo meja sneženja ponovno začela spuščati. Tako lahko v noči na torek ponovno pobeli tudi nekatere nižine. Padavine bodo večinoma ponehale že do torka zjutraj, popoldne pa se bo jasnilo, napovedujejo meteorologi.

Nova pošiljka snega bo še odebelila snežno odejo v gorah, kjer je že zdaj velika nevarnost snežnih plazov.

Kakšen bo prvi dan v novem letu

V ponedeljek bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in čez dan zajele vso Slovenijo. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Meja sneženja se bo popoldne in zvečer spuščala, zvečer in v noči na torek ponekod do nižin. Popoldanske temperature bodo od -1 do 4, ob morju do 7 stopinj Celzija.

Do torka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. V sredo zvečer in v noči na četrtek bo prehodno deževalo.

Značke: vreme , padavine , novo-leto , napoved

Vaš prispevek