Sprememba

Pooblačilo se bo, a ne povsod

J.P./STA
24. 12. 2017, 16.23
Posodobljeno: 24. 12. 2017, 16.24
Deli članek:

Ponoči bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah, lahko pa tudi ob morju, bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 4 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

V ponedeljek bo precej jasno, le na Primorskem in Notranjskem se bo postopno pooblačilo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod še megleno. Čez dan bo tudi marsikje po nižinah zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo na severovzhodu še nekaj sonca, drugod bo oblačno. Predvsem v zahodni polovici države bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V četrtek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala.

Vremenska slika: Nad večjim delom Sredozemlja ter zahodne in južne Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka v višinah k nam topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo nastala megla.

V ponedeljek se bo v severni Italiji in ob severnem Jadranu oblačnost povečala. Drugod bo povečini jasno, po nekaterih nižinah sprva še megleno. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter.