V pričakovanju

Pripravljeni: prihaja nova pošiljka snega

T.L.
28. 11. 2017, 08.36
Posodobljeno: 28. 11. 2017, 08.47
Deli članek:

Današnje jutro je bilo mrzlo, temperatura pa je bila pod lediščem tudi ob morju.

Profimedia
Prihaja nova pošiljka snega.

Medtem ko je v nedeljo sneg le rahlo pobelil nižine v osrednji Sloveniji, pa je v gorah zapadlo od 20 do okoli 50 cm snega. Glede na napoved pa se lahko zdaj pripravimo na novo pošiljko snega. 

Današnje jutro je bilo mrzlo, temperatura pa je bila pod lediščem tudi ob morju. Čez dan bo sončno in kar hladno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 1 do 7, ob morju do 10 °C.

Na spremembo vremena pa se lahko pripravimo v sredo. Ponoči bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine, ki se bodo do jutra razširile tudi nad osrednje kraje. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 7 °C. Sreda bo zaradi vpliva sredozemskega ciklona prinesla dokaj izdatno sneženje predvsem Gorenjski in Koroški, občasno pa lahko tudi Notranjski in širšemu območju Ljubljane. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, ob morju do 10 °C.

V četrtek bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, ponekod bo občasno še naletaval sneg. Pihal bo veter vzhodnih smeri.