Sprememba

Padavine že danes, meja sneženja se bo spustila

J.P./STA
25. 11. 2017, 10.00
Posodobljeno: 25. 11. 2017, 10.01
Deli članek:

Danes bo oblačno, le na severovzhodu bo sprva še malo jasnine. V zahodnih krajih bo že dopoldne deževalo, ob morju bo popoldne zapihal okrepljen jugo, drugod se bo nekoliko okrepil južni do jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bobo
V noči na nedeljo bodo padavine zajele vso Slovenijo.

Popoldne se bo dež na zahodu krepil in širil proti osrednjim krajem. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 10 do 16 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo bodo padavine zajele vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte z možnimi močnejšimi nalivi. Shladilo se bo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Meja sneženja se bo do zgodnjega jutra ponekod spustila do nižin. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 3 do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno. Padavine bodo dopoldne marsikje ponehale, predvsem na jugu se bodo občasno pojavljale še popoldne. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, v vzhodnih in severnih krajih pa severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 6, na Primorskem do okoli 8 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na ponedeljek se bo zjasnilo. V ponedeljek in torek bo precej jasno. Jutro bo mrzlo, ponekod po nižinah bo megla. V torek popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih pooblačilo.

Vremenska slika: Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in se bliža našim krajem. Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka. K nam od jugozahoda doteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Dopoldne bo začelo deževati v zahodni Hrvaški in v sosednjih krajih Italije. Popoldne se bodo padavine krepile in v noči na nedeljo zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi posamezne nevihte, krepil se bo jugo.

V nedeljo čez dan se bo v sosednjih krajih Italije delno zjasnilo. Drugod bo oblačno. Padavine bodo popoldne postopno ponehale tudi na Hrvaškem. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja, ponekod drugod pa severni veter. Hladno bo.

Biovreme: Vremenski vpliv bo v soboto močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.