Preobrat

Snežna idila in 25 centimetrov snega

R.T.
13. 9. 2017, 14.53
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 14.56
Deli članek:

Pred nekaj tedni smo se pritoževali nad vročinskim valom, zdaj poročamo o pobeljenih vrhovih gora.

Profimedia

Ohladitev je prinesla tudi pobeljene vrhove naših gora. Včeraj smo poročali, da sta že pobeljena Vršič in Krederica, danes pa je Agencija za okolje (Arso) objavila podatek, da je na Kredarici včeraj zapadlo četrt metra snega. Objavili so tudi fotografijo, ki je prikazovala pravo zimsko idilo.

In lahko danes uživamo v sončnem in v jutranjih urah še nekoliko hladnem vremenu, pa so se dnevne temperature lepo dvignile in segajo do 23 stopinj Celzija. Žal pa ne za dolgo.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo jutri v vzhodni Sloveniji še povečini sončno vreme. Drugod bo spremenljivo, na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno in predvsem tam bodo občasno manjše padavine, popoldne tudi kakšna nevihta. Proti večeru bo lahko nekaj padavin tudi ponekod na Gorenjskem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 17 do 22, ob morju ter v vzhodnih krajih od 23 do 26 stopinj Celzija.

V noči na petek pa se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V petek dopoldne bo dež od severa prehodno ponehal, zvečer pa bo od jugozahoda spet začelo deževati. Hladneje bo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala.