Vročina

Padel je "mini" rekord, olajšanja še ne bo

T.L.
4. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Podnanosu so izmerili 40,6 stopinj Celzija, kar je primorski rekord.

Bobo
Vročina še ne bo popustila.

Vremenoslovci opozarjajo, da bo tudi v soboto toplotna obremenitev še vedno velika, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa le na Primorskem in delu južne Slovenije.

Smo pa v četrtek tudi dobili nov rekord: v Podnanosu so vremenoslovci izmerili 40,6 stopinj Celzija, kar je primorski rekord, sporočajo iz Agencije za okolje. Postajna rekorda sta bila zabeležena tudi v Godnjah na Krasu (38,5 stopinj Celzija) in v Babnem Polju (35,2 stopinj Celzija).

Bobo
Vsak se hladi po svoje.

Tudi danes se temnperatura v Podnanosu nevarno približuje 40 stopinjam Celzija: ob 14.40 uri so jih namreč že izmerili 38. Toliko jih je tudi v Črnomlju, Lendavi, Novi Gorici in Dolenju pri Ajdovščini.

Kočevje, Metlika, Ptuj, Ljubljana, Portorož, Radenci so kraji, kjer se je živo srebro povzpelo do 37 stopinj Celzija. V Kranju, Litiji, Logatcu, Novem mestu in še kje jih je 36. V veliki manjšini so kraji po Sloveniji, kjer temperatura še ni presegla "magične meje" 30 stopinj Celzija. Na odgovor, ali se bo povzpela tudi nad 40 stopinj Celzija, pa bomo morali še malo počakati.