Vreme

Tudi danes: padavine še niso rekle zadnje

J.P./STA
1. 7. 2017, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zjutraj se bo povsod delno zjasnilo. Čez dan bo dokaj sončno, predvsem na zahodu in severu bodo še posamezne plohe, v noči na nedeljo pa na Primorskem lahko kakšna nevihta, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Čez dan bo dokaj sončno, predvsem na zahodu in severu bodo še posamezne plohe.

Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe, na Primorskem lahko tudi zagrmi. Zapihal bo veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v vzhodnih krajih bo pihal veter severnih smeri. Popoldne ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. V torek bo večinoma sončno in nekoliko topleje.

Vremenska slika: Nad Baltikom in severozahodno Rusijo je ciklon z vremensko fronto, ki se nadaljuje tudi čez srednjo Evropo nad Balkan in se počasi pomika proti vzhodu. Z jugozahodnikom priteka k nam postopno bolj zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes zjutraj se bo od zahoda postopno razjasnilo, dež bo ponehal tudi v krajih vzhodno od nas. Čez dan bo več spremenljive oblačnosti v hribih severovzhodne Italije in v sosednjih pokrajinah Avstrije, kjer bodo popoldne še krajevne plohe, v noči na ponedeljek pa v Furlaniji-Julijski krajini tudi kakšna nevihta. Jutri bo sprva pretežno jasno, nato se bo od severozahoda oblačnost povečala in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Ponekod bo pihal severni veter.

Biovreme: V soboto bo vremenska obremenitev oslabela, ne bo pa povsem ponehala, zato se bodo pri občutljivih ljudeh še lahko pojavljale manjše vremensko pogojene težave in tudi nekateri bolezenski zanki bodo še okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.