Nestanovitno

Takšno bo vreme za praznični konec tedna

M.K.
10. 4. 2017, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kot kaže, bodo praznični dnevi bolj hladni in občasno deževni. Razlog več, da uživate v današnjem soncu.

Profimedia
Začenja se daljše obdobje nestanovitnega in ne prav toplega vremena.

V petek in soboto zaenkrat ni predvidene večje količine dežja, je pa ta po trenutnih napovedih predvidena v nedeljo. Medtem ko bi petek in sobota še znala biti primerna za kakšen piknik, saj se bo živo srebro še povzpelo na 15 do 18 stopinj, pa tega raje ne načrtujte v nedeljo, ko bo tudi več padavin. Takrat nas čaka tudi ohladitev. Sneg bo pobelil višje lege, predvidoma le nad 1000 metri in le malo verjetno pa je, da bi se meja sneženja kje spustila celo do nižin. 

Ponedeljek bo ostal nedeljsko kisel, bo pa prinesel vsaj nekaj temperaturnega olajšanja, saj se znajo temperature znova povzpeti malo nad 10 stopinj. Izrazito hladnejša pa bodo jutra v prvih dneh po velikonočnih praznikih, od ponedeljka do srede, ko se znajo jutranje temperature spustiti tudi na okrog 0 stopinj Celzija, nam je povedal meteorolog in prognostik Brane Gregorčič.

Danes še večinoma sončno

Popoldne lahko v notranjosti Slovenije izjemoma nastane kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo postopno pooblačilo. Jutri bo oblačno. Dopoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne prehodno zajele večji del Slovenije. Zapihal bo vzhodni do severovzhodni veter. Temperature bodo zjutraj od 6 do 12, sredi dneva pa večinoma od 10 do 15, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: V naravnem okolju je še vedno velika nevarnost požarov.

V sredo bo deloma jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Jutro bo ponekod po kotlinah megleno. V četrtek bo povečini sončno, predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne nastale posamezne plohe. Spet bo topleje.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami počasi slabi. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam. Od zahoda priteka k nam topel in razmeroma suh zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo danes bo večinoma sončno. Predvsem na območju Alp bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Jutri bodo padavine z osvežitvijo zajele vse sosednje pokrajine. Predvsem v bližini morja bo tudi zagrmelo. Ob severnem Jadranu bo popoldne zapihala šibka do zmerna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo danes večji del dneva še ugoden in spodbuden. V drugi polovici dneva se bo postopoma začela krepiti vremenska obremenitev in pri občutljivih se bodo začele pojavljati z vremenom povezane težave, postopoma se bodo krepili tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporočena je večja previdnost.